Idag har jag ju varit i Helsingborg på hjärtkontroll. Jag började på ett ställe där de skulle ta nått som heter EKG på mig. Märkligt ställe det där. Tanten satte en massa blå prickar på min kropp och sen kopplade hon en massa sladdar till prickarna. Konstigt. Men jag var duktig i alla fall.

Sen gick vi vidare till avdelningen där jag går på kontrollerna. Jag blev mätt, vägd, det togs blodtryck i både ben och arm, kollades syresättning osv. Jag var jätteduktig hela tiden och gjorde som sköterskan sa. Så för att jag var så duktig så fick jag en liten present. Sen kom doktorn och lyssnade med stetoskop på mitt hjärta, och det fick har ju göra.

När det var färdigt gick vi in i nästa rum. Ultraljudsrummet. Där skulle jag ligga på en säng men det ville jag inte riktigt så mamma fick sitta på sängen så låg jag i mammas knä istället. Sköterskan satte igång Pingu på tv och jag låg som ett ljus HELA TIDEN och rörde inte en fena. Jag var sååå duktig! Doktorn tyckte att jag var så duktig så jag fick en extra present av honom. smiley

Allt såg ut som förra gången vi var där (för ett år sedan). Alltså ingen förändring på min förträngning. Varken mer eller mindre. Skönt. Så nu dröjer det ett år tills nästa kontroll (om det inte händer nått med förträngningen innan dess vill säga).

Här kollade doktorn med ultraljud på mig…

Ett bad har det blivit ikväll också…

Innan vi körde till doktorn så läste vi “Totte går till doktorn”. Totte har en doktorsväska så han kan undersöka sina nallar och dockor. Jag är väldigt fasinerad av denna bok så mamma lovade mig att om jag var duktig tjej idag så skulle vi köra och köpa en sån väska till mig. Och duktig tjej var ju precis det jag var. Och väska blev det. Nu går ingen fri!

Min lille gosedjurs kisse (som även varit med mig på sjukhuset idag) behövde intensivvård ikväll. Både syrgas och massor med sprutor fick den. (Och som ni kanske ser så har även han en “blå prick” på magen, den fick han på sjukhuset)…

Doktor Moa…