Nytt CRP visade nu 64 !! YES !! Dom planerar in operation till i eftermiddag. Hjärtkirurgen och verksamhetsansvarig Sune Johansson kom och tittade på mig och frågade mamma & pappa om dom kunde vara vid salen runt 12-tiden för han ville prata med dom. Självklart kunde dom det. Klockan är nu 9:45 på morgonen och mamma går tillbaka till Ronald McDonald huset för att väcka pappa och berätta den glada nyheten. Dom kom tillbaka till mig vid 11-tiden efter att dom fått i sig en snabb frukost.

Blog Image

Nu hade dom tidigare lagt operationen redan till klockan 12. Men när klockan blev 12 kom ingen. Mamma & pappa blev lite oroliga nu.. Telefonen ringde och ny tid var planerad till 13:00. Men klockan blev både 13 och 14 innan någon kom. 14:15 kom äntligen en dam som heter Anna-Karin och sa att hon hämtar mig om en kvart.

Blog Image

14:45 kom så äntligen Sune. Han tog med mamma & pappa ut i korridoren och gick noggrant igenom hur operationen skulle gå till. Mitt hål i hjärtat skulle lagas med en Gortex tygbit för hålet var så stort att det inte kunde läkas av sig själva. Och det som dom sade var en förträngning på kroppspulsådern skulle klippas av och dras upp en bit och sen sys fast närmare hjärtat. Han sa att jag kommer bli helt återställd efter operationen och att jag tillomed kunde bli elitidrottsman (kvinna). MFF nästa tänkte mamma då smiley

Mamma & pappa följde sen med mig till operationssalsdörrarna. Dom fick ju inte komma med in.. Ungefär 5 timmar skulle det ta nu innan jag var klar.

Dom åkte hem till Trulle och vilade sig på soffan. vid 18:30 åkte dom till Dösjebro och åt middag. Tur att dom kunde åka till mormor & morfar och äta annars hade dom inte orkat med allt.

19:45 ringde Suna till mammas mobil och sa att jag var klar och var på väg till intensiven igen. Mamma & pappa drack upp sitt kaffe och körde in till mig igen. Jag sov gott när dom kom.

Blog Image

Hade fått 2 nya sladdar som Sune sytt fast på hjärtat och sen dragit ut genom magen. det var så att dom kunde koppla mig till en pacemaker om något skulle hända med mitt hjärta. Jag hade också fått 2 nya slangar ut genom magen där “överblivet” blod runt hjärtat kunde rinna ut genom.

Blog Image

Nu börjar tiden för att jag ska återhämta mig !!

———————————————————————————————————

Hål i hjärtat – VSD – VentrikelSeptumDefekt (klicka för att läsa mer)

Avbruten aortabåde – Koarktation (klicka för att läsa mer)

Ductus Arteriosus – Grön ring på bilden (klicka för bild)

———————————————————————————————————